UVC doodt bacteriën en virussen

Wilt u graag kunnen wonen en werken in een ruimte met schone en zuivere lucht? UVC zijn lichtstralen die in het elektromagnetisch spectrum vallen en ervoor zorgen dat bacteriën en virussen worden gedood. Verschillende studies hebben de werking van UVC al aangetoond. Als de lucht door de desinfectiemodule van een air cleaner stroomt, wordt de lucht behandeld met UVC straling. De speciale 4 x 24 watt Philips UV-C lampen in de unit genereren een UV-straling met een golflengte van 253.7 nanometer. Vervolgens doodt het UV-C licht alle virussen, bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die zich in de lucht bevinden. Dit komt omdat de straling de DNA-structuur van de micro-organismen beschadigt waardoor ze zich niet meer kunnen reproduceren. Wilt u meer weten over de werking van UVC? Bekijk de downloads waarin u meer leest over de verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd.


Naar de downloads

UVCSnelle en efficiënte werking van UVC

Kenmerkend aan UVC is dat het een snelle en efficiënte werking heeft. Hoe zit dat precies? Dat komt doordat de ventilator in onze unit een grote capaciteit heeft, met een hoog wattage van lampen die perfect op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt direct alle lucht die binnenkomt in één keer gezuiverd. De lucht hoeft namelijk niet een aantal keer door de unit geblazen te worden voordat de micro-organismen gedood zijn, zoals dat bij vergelijkbare apparaten vaak het geval is. Nadat de lucht is gezuiverd, wordt er een ventilatorachtige luchtstroom gevormd. Hierdoor is er overal in de ruimte frisse én schone lucht. Wilt u meer weten over onze units met UV-C module? Neem contact met ons op!


Neem contact op

Verschillende soorten modules

Standaard wordt onze unit met 2 UV-C modules geleverd. Hierdoor worden dus bacteriën, virussen en schimmels gedood. Alle modules zijn uitwisselbaar met een HEPA 14 of TVOC module. Wilt u bijvoorbeeld ook kleine vaste stofdeeltjes en pollen uit de lucht verwijderen? Dan wordt een HEPA module combinatie aanbevolen. Wanneer de air cleaner ook gassen moet kunnen absorberen en geuren elimineren, is een combinatie van een UV module met TVOC module erg geschikt. Breng de zuiveringsprestaties naar een hoger niveau door een AV-C luchtreiniger aan te schaffen. Hiermee bent u ervan gegarandeerd dat u op ieder moment optimaal kunt genieten van zuivere lucht.


Bekijk de producten
TERUG NAAR BOVEN