RTV-A5OO: PLAFONDUNIT MET IONISATIE

De RTV-A500 bestaat uit een EPP ISO plenumbak, een lonstar, een statisch geladen filter en een wervelrooster. De RTV-A500 heeft een lagere weerstand dan een Hepa filter, terwijl de filter in combinatie met het ioniseren net zo effectief is als een Hepa filter, maar dan met veel minder weerstand. Dit maakt de RTV-A500 energiezuinig en efficient.

DOWNLOAD DATASHEET

PLENUM

De ISO plenumbak is gemaakt uit EPP (geexpandeerd polypro­pyleen). EPP heeft een gesloten celstructuur waardoor er geen sprake is van vochtopname. De plenumbak weegt slechts 800 gram. Door het geringe gewicht behoeft deze plenumbak niet afgehangen te worden aan de bouwkundige constructie. Dit levert een aanzienlijke besparing op de montagekosten. Dankzij de speciale schuin aflopende ronde vorm van de plenumbak en door­dat de plenumbak stapelbaar is, wordt een aanzienlijke besparing bereikt op transport- en opslagkosten van ongeveer 80°/o. De plenumbak heeft een hoge thermische isolatiewaarde van 0,040 W/(m·K).

IONISATIE

In De RTV-A500 is een ionstar geïntegreerd. De ionisator werkt middels ionisatie. Het ionisatieproces zorgt dat alle deeltjes in de lucht statisch geladen worden. Het speciaal behandelde, statisch geladen filter (SGF) in de RTV-A500 vangt deze deeltjes vervolgens af. Zo verdwijnen alle verontreinigingen uit de lucht en gezuiverde, gezonde lucht wordt de ruimte ingebracht. Tevens wordt de lucht in de ruimte geïoniseerd waardoor de deeltjes uit de lucht worden neergeslagen. De lonisator wordt standaard op 230 volt geleverd en is ook leverbaar in 110 volt, 12 volt en 24 volt. De ionisator is plug and play.

STATISCH GELADEN FILTER (SGF)

In de RTV-A500 zit een statisch geladen filter geïntegreerd. Het ionisatieproces in de RTV-A500 zorgt dat alle deeltjes in de lucht statisch geladen worden. Het speciaal behandelde, statisch geladen filter (SGF) vangt deze deeltjes vervolgens af. Het filter filtert nagenoeg alle ultrafijnstofdeeltjes, nanodeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. Deze filter dient net als de filters in een luchtbehandelingsunit tijdig te worden vervangen. De filterplaat is voorzien van scharnieren en pushpull sluitingen. Dit verleent makkelijk toegang tot de SGF filtersectie om deze te vervangen.

Type deeltjes Efficientie
Deeltjesfractie 0,3 - 7 µm 99,94o/o
Schimmelsporen = 100 µm 97°/o
Bacteriën = 100 um 98°/o

Wervelrooster

De RTV-A500 wordt standaard geleverd met een wervelrooster Type WS 450. Dit rooster is geschikt voor de toevoer van gekoelde en verwarmde lucht in o.a. kantoren, winkels, scholen e.d.. De RTV-A500 dient te worden ingebouwd in systeemplafonds. Door het uitstekende werveleffect wordt een hoge inductie gerealiseerd, waardoor het luchttemperatuurverschil en de snelheid van de ingeblazen lucht snel afnemen. Het rooster is uiterst geschikt voor
VAV-toepassingen.

  • De wervelroosters kunnen in elke gewenste kleur gecoat worden
  • De aans/uitingen op de plenumbak kunnen aangepast worden naar de gewenste diameter

De voordelen op een rij

✓ Volautomatische werking
✓ Energiezuiniger dan de Hepa filter
✓ Reiniging gelijk aan Hepa filter
✓ Effectiever dan de G- en F-filterklasse
✓ Schone lucht
✓ Montage en onderhoud makkelijk uit te voeren
✓ Lagere drukval (20Pa) t.o.v. de traditioneel conventionele Hepa filter (250Pa).
✓ Uit het zicht gemonteerd

Uitvoering

EPS Plenum
Frontrooster 450
Scharnierend deel 500x500
Metalen inlaat 0 200 met beugel voor ionisator en kabeldoorvoer
Filter framehoogte 25mm
Filterdikte 20-25mm
lonisator gemonteerd
SGF filter (los geleverd)
Afm doos ca 60x70x35 cm

Afmetingen

Technische gegevens

Omschrijving
RTV-A500

Afmeting
590 x 590 x 300 mm

Frontrooster
Ø 450mm

SGF filter
350x350x250mm

Diameter aansluiting
Ø 200mm

Capaciteit
350 m3/h

Garantie
1 jaar

Verpakking
per stuk

Doosverpakking
600x700x35mm

Opgenomen vermogen
2W

Voltage
230 volt / 50-60hz

Kanaalaansluiting
Ø 200mm

Certificering
CE, ROHS, TUV

Energie-efficiëntie
A++

Installatie
boven plafond

Bediening
centraal of handmatig

MEER WETEN OVER DE RTV-A500?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.
De medewerkers van RT Vision staan klaar om uw vragen te beantwoorden.